RU  UA
ГлавнаяО заболеванииДиетаКонсультацияРецептыФорумБлогиНовостиМастерклассФКУ АкадемияКонтакты
2011-07-19

Хворі на фенілкетонурію діти будуть повністю забезпечені ліками - Моісеєнко

 Хворі на фенілкетонурію діти будуть повністю забезпечені ліками.

 Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України, голова Комітету з конкурсних торгів МОЗ України Раїса Моісеєнко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Що стосується препаратів проти фенілкетонурії - Міністерство закуповує їх тільки для дітей перших трьох років життя», - повідомила вона.

У той же час, за словами Р. Моїсеєнко, обсягів бюджетного фінансування на препарати таким дітям виділяється достатньо. «Все інше закуповується територіальними органами охорони здоров'я», - підкреслила вона.

«По дітям першого року життя питання закрите -«Афенілак» є, ми готові його виділити з резерву відразу ж», - підкреслила Р. Моісеєнко.

За її словами, дітям старше року підходять засоби проти фенілкетонурії для більш старших - 3-4-річних дітей.

«Я нещодавно була начальником Управління охорони здоров'я міста Києва. По суті, ми закрили це питання. Торги в місцевих органах вже давно пройшли, невеликими партіями. Але ми відкриваємо торги, незважаючи на те, що є ще якісь «перекриття» і резерви. Прагнемо до того, щоб було мінімум на три місяці резерву. Ми це питання в першу чергу на Тендерний комітет виносимо, як і питання дитячої онкології, за скороченою процедурою, щоб до кінця серпня вже мати лікарські засоби», - повідомила Р. Моісеєнко.

 Источник:https://www.golosua.com/ua/main/article/suspilstvo/20110719_bolnyie-fenilketonuriey-deti-budut-polnostyu-obespechenyi-lekarstvami-moiseenko