RU  UA
ГлавнаяО заболеванииДиетаКонсультацияРецептыФорумБлогиНовостиМастерклассФКУ АкадемияКонтакты
2011-08-18

Азаров доручив Клюєву знайти винних у блокуванні закупівлі ліків

 

 

Азаров доручив Клюєву знайти винних у блокуванні закупівлі ліків

Кабінет міністрів створив урядову комісію для розслідування причин блокування закупівлі Міністерством охорони здоров'я ліків, необхідних зокрема для хворих на гемофілію.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Стан справ з забезпеченням лікарськими засобами у нас не просто поганий, а неприйнятний. При тому, що необхідне фінансування на державну закупівлю ліків надано повністю", - зазначив він.

"Вже середина восьмого місяця року, а Міністерство охорони здоров'я не закупило необхідні ліки. Причому, критично необхідні певним категоріям хворих. Наприклад, хворим на гемофілію", - заявив прем'єр, додавши, що "цьому немає виправдання".

За словами Азарова, оскільки МОЗ не впорався зі своїми обов'язками, виникла надзвичайна ситуація.

У зв'язку з цим на спеціальному засіданні Кабміну в понеділок було ухвалене рішення про створення такої урядової комісії.

"Була створена урядова комісія на чолі з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим для розслідування причин блокування закупівлі ліків та визначення відповідальних керівників МОЗ, які допустили таку надзвичайну ситуацію", - сказав він.

Комісії також доручено розробити низку нормативних актів, які "раз і назавжди убезпечать країну від подібних ризиків".

Азаров також повідомив, що на тому ж засіданні уряду міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога отримав доручення безпосередньо зв'язатися з виробниками ліків і забезпечити їх постачання до України.

За матеріалами: Економічна правда